Koken en technieken

Til je ontbijt naar een hoger nivo

20 nov , 2020  

Zespri Kiwifruit heeft in een uitgebreid onderzoek bijna 2000* Nederlanders gevraagd naar hun ontbijtgewoontes. 77% van de ondervraagden neemt iedere dag tijd om te ontbijten, en gelukkig maar! Want bijna 8 op de 10 Nederlanders geven aan een beter humeur te hebben na een goed ontbijt en maar liefst 63% van de ontbijters voelt zich vitaal, terwijl dit bij niet-ontbijters daalt tot 35%.

7 op de 10 respondenten houden zich iedere ochtend aan hun vaste routine
Voor de meeste Nederlanders ziet die routine er als volgt uit:

 • De meeste Nederlanders (92%) genieten thuis van het ontbijt en slaan het bijna nooit over.
 • We vinden ze tussen 6 en 8 uur ‘s ochtends (58%) aan de eettafel.
 • De helft van de ontbijters zegt 10-20 minuten aan het ontbijt te besteden. Iets meer dan 1 op de 10 Nederlanders neemt meer dan 20 minuten de tijd om te ontbijten. En 37% van de ontbijters zegt maximaal 10 minuten te besteden aan het ontbijt.
 • 77% van de Nederlanders haalt voldoende energie uit het ontbijt.
 • 8 op de 10 van de ondervraagden eten dagelijks fruit en ervaren dat dit een positief effect heeft op hun lichaam. 55-plussers (82%) geven dit het vaakst aan.
 • Ongeveer een vijfde van de Nederlandse respondenten haalt inspiratie van social media over hoe ze hun ochtend kunnen starten.
 • In het weekend genieten 6 op de 10 Nederlanders van een uitgebreid ontbijt.

Kirsten Pint van Zespri Kiwifruit Nederland is enthousiast: “Ik ben blij om te horen dat Nederlanders geloven in de positieve invloed van fruit én het ontbijt. 76% geeft aan zich goed te kunnen concentreren dankzij een goed ontbijt, dat is een heel mooi cijfer!”

Relatie tussen het ontbijt en vitaliteit
Nederlanders staan op met een gezonde dosis enthousiasme, dat laat 68% van de respondenten weten. Daarnaast geeft een mooie 63% van de ondervraagden aan zich vitaal te voelen. Het ontbijt speelt hierbij duidelijk een belangrijke rol. Maar liefst 63% van de ontbijters voelt zich vitaal, terwijl dit percentage bij niet-ontbijters daalt tot 35%.

Nog meer halen uit je ontbijt? Voeg kiwi toe!

 • Het hoge vezelgehalte van kiwi’s helpt om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden.
 • SunGold kiwi’s bevatten vitamine E en andere antioxidanten die het lichaam beschermen tegen schadelijke ziekteverwekkers.
 • Kiwi’s bevatten bijna evenveel kalium als bananen en zijn daarom perfect voor na een sportsessie.
 • Eén sappige portie SunGold kiwi bevat meer vitamine C dan sinaasappels. (Een Zespri SunGold kiwi bevat 161,3 mg vitamine C per 100 g, voor 100 g sinaasappels is dat 53,2 mg.)

Inspiratie nodig? Check dan eens dit recept voor Kiwi Ontbijtcake

Fotocredits: Zespri

, , , , , ,

ByGeef een reactie