Overig

Startups in plantaardig en gekweekt voedsel gezocht

4 feb , 2021  

De ProVeg Incubator roept innovatieve startups op om zich aan te melden voor haar wereldwijde accelerator programma en de toekomst van ons voedsel vorm te geven. De deadline voor aanvragen is zondag 7 februari 2021. Baanbrekende foodtech bedrijven, die plantaardige en gekweekte alternatieven voor dierlijke producten en ingrediënten ontwikkelen, kunnen nu een aanvraag indienen.

Startups die geselecteerd worden voor de ProVeg Incubator, krijgen ondersteuning met een op maat gemaakt programma, financiering tot € 200.000, individuele begeleiding door experts en toegang tot het investeerdersnetwerk van de ProVeg Incubator.

Veerle Vrindts, directeur van ProVeg Nederland: “Nederland is voorloper op het gebied van plantaardige- en cell-based alternatieven voor vlees en zuivel. De steun vanuit de Nederlandse overheid laat te wensen over. Daarom hopen we met de ProVeg Incubator ook bij deze editie veelbelovende Nederlandse startups te mogen ondersteunen om met hun vernieuwende producten bij te dragen aan de eiwittransitie. We zoeken naar een sterk ondernemend team, innovaties die impactvol en schaalbaar zijn en bedrijven die verdedigbaar zijn – wat betekent dat ze hun producten en concepten kunnen beschermen tegen de concurrentie.”

Investeringen
Sinds de lancering in 2018 heeft de ProVeg Incubator samengewerkt met meer dan 45 startups van over de hele wereld. Samen hebben ze meer dan 22 miljoen euro opgehaald en meer dan 40 producten gelanceerd.

De ProVeg Incubator werkt samen met een aantal investeerders en andere partners, waaronder Atlantic Food Labs, Beyond Advisors, Blue Horizon, European Institute of Innovation and Technology (EIT Food), Good Seed Ventures, Katjesgreenfood, New Crop Capital, NX-Food, Purple Orange Ventures en Veginvest.

Incubator-alumni
ProVeg Incubator-alumni zijn onder meer Meet Jack, Zweetz, Better Nature, Vly Foods, Mondarella, Greenwise, Plantcraft, Cellular Agriculture en The nu company. The Fast Good Company, een bedrijf in plantaardige kant-en-klaarmaaltijden, vertegenwoordigde Nederland in de meeste recente groep startups.

Dylan Duinmaijer, medeoprichter van de Fast Good Company: “De ProVeg Incubator geeft ons de mogelijkheid om te leren en direct advies te krijgen van experts in de voedingsindustrie. Als startup voelt het soms alsof we onbekende wateren varen. Vooral met de detailhandel hebben we niet veel ervaring. En het helpt ons echt om dit soort ondersteuning te krijgen. Bovendien krijgen we door ons aan te sluiten bij de Incubator de waardevolle kans om een netwerk op te bouwen en investeerders aan boord te krijgen.”

Bron: BioJournaal.nl

, , , , , , , , , , , , ,

ByGeef een reactie