Recepten

Recept: Doperwten-veldslastamppot met knapperige knolselderij

16 okt , 2020  

Deze verwarmende stamppot met een moderne twist zit boordevol groente. Het gerecht is helemaal plantaardig en is daardoor heel geschikt voor World Food Day op 16 oktober. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor de ambitie om voldoende, voedzaam en veilig voedsel beschikbaar te maken voor iedereen. En dus voor niemand honger meer! Door zelf een plantaardig gerecht te eten draag je je steentje bij.

Ingrediënten

Voor 4 personen
1 knolselderij
1 kg aardappelen
400 g Bonduelle doperwten
150 g veldsla
50 g zongedroogde tomaatjes
100 ml groentebouillon
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en de knolselderij. Halveer de knolselderij en houd één helft achter de hand. Snijd de overige knolselderij en aardappels in grove stukken en kook deze in ruim kokend water in 16-18 minuten gaar. Giet de gekookte aardappels en knolselderij af, voeg groentebouillon toe en stamp het geheel fijn tot een mooie puree.
  2. Snijd ondertussen de overgebleven knolselderij in blokjes van 5 mm x 5 mm en de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
  3. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de knolselderijblokjes 8-10 minuten op een middelhoge temperatuur totdat deze goudbruin en krokant zijn geworden. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Blancheer de doperwten 1-2 minuten in kokend water en verplaats deze vervolgens naar een kom met koud water om het garen te stoppen.
  5. Voeg de veldsla, doperwten en zongedroogde tomaatjes toe aan de pan met de puree en roer het geheel nog een keer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de doperwten-veldslastamppot over de borden en garneer met knapperige knolselderijblokjes.

Fotocredits: Bonduelle

, , , ,

ByGeef een reactie