Zuivel

Plantaardige Mozzarella

18 jun , 2024  

Goed nieuws voor mensen die op zoek zijn naar een plantaardig alternatief voor mozzarella. De Italiaanse klassieker krijgt met de introductie van Dreamfarm plantaardige mozzarella nu een duurzaam alternatief. Met deze introductie speelt Dreamfarm in op de groeiende urgentie rondom klimaatverandering en de bijbehorende vraag naar plantaardige alternatieven. Dreamfarm plantaardige alternatief voor mozzarella heeft Nutri-Score A en is gemaakt van duurzaam geteelde Mediterrane amandelen die natuurlijk worden gefermenteerd in Parma, Italië. Dreamfarm plantaardige zuivel alternatief voor mozzarella is nu verkrijgbaar bij Albert Heijn in het plantaardige zuivelschap.  

 

Mediterrane amandelen 
Het mozzarella alternatief van Dreamfarm is de eerste 100% plantaardige mozzarellabol die verkrijgbaar is bij Albert Heijn. Dreamfarm wordt gemaakt van duurzaam geteelde Mediterrane amandelen, die in het Italiaanse Parma op een natuurlijke wijze worden gefermenteerd. Door dit proces krijgt het de unieke smaak en textuur van mozzarella en bevat het weinig verzadigde vetten. Daarmee draagt dit plantaardige alternatief voor mozzarella Nutri-Score A.  

 

Groeiende behoefte duurzame voedingskeuzes  

De verschuiving naar een dieet met meer plantaardige en minder dierlijke eiwitten is beter voor het milieu en gezonder voor de meeste Nederlanders, concludeert de Gezondheidsraad. Een plantaardig dieet kan de milieu-impact van onze voedselconsumptie zelfs met 25% verlagen1. Dat maakt het een van de meest duurzame vormen van voedselproductie. Deze verschuiving benadrukt de toenemende bewustwording en behoefte aan duurzame voedingskeuzes. Dreamfarm speelt met de introductie hierop in en biedt een duurzaam en gezond alternatief voor mozzarella waarbij de consument geen concessies hoeft te doen op smaak en kwaliteit. 

 

Dreamfarm plantaardige alternatief voor mozzarella is vanaf nu verkrijgbaar bij Albert Heijn in het plantaardige zuivelschap voor €3,59.  

, , , , , , , , ,

ByGeef een reactie