Recepten

Recept: Deconstructed pavlova met vers rood fruit en pure chocolade druppels

26 jul , 2021  

Een heerlijk dessert mag natuurlijk niet ontbreken bij het buiten diner. Deze pavlova met vers rood fruit is echt een feestje voor het oog en ook nog een heel erg lekker!

Ingrediënten

Voor 6-8 personen
200 g EAT ME framboos-aardbeien, wanneer niet beschikbaar EAT ME aardbeien
100 g EAT ME ananas-aardbeien, wanneer niet beschikbaar EAT ME frambozen
100 g EAT ME bramen
50 g EAT ME granaatappel(pitjes)
4 ei(witten)
200 g kristalsuiker
½ el maïzena
1 tl azijn
¼ tl zout

Toppings
250 ml slagroom
2 ½ el kristalsuiker
1 tl vanille extract
60 g pure chocolade druppels
15 g munt, grofgehakt

Ter garnering: poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 130 graden.
  2. Scheid de eiwitten van het eigeel. Klopt de eiwitten samen op samen met het zout. Wanneer het een stijver mengsel begint te worden, voeg dan lepel voor lepel de suiker toe en blijf kloppen tot het een glimmend en stijf mengsel is. Je weet dat het mengsel stijf genoeg is als je de kom op de kop kan houden en er niets uitvalt. Stop nu met mixen en gebruik een zeefje om de maïzena toe te voegen. Voeg nu ook de azijn toe en gebruik een spatel om dit rustig erin te scheppen.

Tip! Gooi het eigeel niet weg, maar probeer er nog iets van te maken, zoals een lemon curd!

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Gebruik een lepel om 8-10 gelijkvormige hoopjes van het mengsel op het bakpapier te leggen. Gebruik de achterkant van een lepel om een klein kuiltje in het midden te maken.
  2. Doe de meringue een uur in de oven. Wanneer de oven klaar is, laat deze nog ongeveer 20 minuten dicht! Doordat de meringues hierdoor langzaam afkoelen verklein je de kans dat de meringue inzakt. Hierna mag de oven op een kiertje open, wacht nogmaals 20-30 minuten voordat je de meringues uit de oven haalt totdat ze bijna volledig zijn afgekoeld.
  3. Klop ondertussen de slagroom op met het suiker en vanille extract. De room moet stijf genoeg zijn dat het in een punt rechtop kan staan, maar zorg dat je het niet over klopt!
  4. Haal de kleine pavlova’s uit de oven en serveer met een flinke dot slagroom. Garneer met het rood fruit, granaatappelpitjes, chocoladedruppels en verse munt! Serveer eventueel met een beetje poedersuiker voor een extra feestelijk tintje.

, , , , , , ,

ByGeef een reactie