Recepten

Recept: Gevulde flespompoen met cranberry’s en walnoten

18 dec , 2019  

Het toppunt van feestelijkheid: deze heerlijke gevulde flespompoenen! Vul de pompoen met meergranenrijst, paprika en walnoten. Een voedzaam, plantaardig en feestelijk gerecht,  zo kan het ook! De gedroogde cranberry’s en abrikozen geven een zoete smaak aan het geheel. Je gasten zullen zeker verrast zijn door dit prachtige gerecht! Meer plantaardige recept- en productinspiratie? Kijk op Zokanhetook.nu.

Ingrediënten

Voor 8 personen
2 flespompoenen, gehalveerd in de lengte
150 gram meergranenrijst
1 bouillonblokje
2 paprika’s
3 teentjes knoflook, fijngehakt
50 gram gedroogde cranberry’s
50 gram gedroogde abrikozen, gehakt
100 gram walnoten, gehakt
1 theelepel verse rozemarijn, gehakt
verse peterselie
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verwijder de zaadjes en draden uit de pompoenen met een lepel. Smeer de binnenkant van de pompoenen in met olijfolie, peper en zout. Leg ze met de binnenkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 40 minuten. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Rooster deze na 10 minuten een half uur mee met de pompoenen.
  2. Kook ondertussen de rijst met het bouillonblokje.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan. Fruit de knoflook en bak de walnoten en verse rozemarijn vijf minuten mee. Voeg vervolgens de gekookte rijst toe en bak nog drie minuten.
  4. Leg de geroosterde paprika’s in een bakje en dek deze af met vershoudfolie. Zet tien minuten apart. Je kunt de schilletjes vervolgens heel makkelijk verwijderen. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  5. Schep met een lepel een deel van het vruchtvlees uit de geroosterde pompoenen, maar laat zo’n 2-3 centimeter zitten.
  6. Meng het vruchtvlees van de pompoenen, de geroosterde paprika, de cranberry’s en abrikozen door het rijstmengsel. Hak een handje verse peterselie en roer dit ook door het mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Vul de gehalveerde pompoenen met het mengsel. Zet de temperatuur van de oven op 180 ˚C en rooster de gevulde pompoenen nog 15 minuten. Serveer met wat extra verse peterselie.

, , , ,

ByGeef een reactie