Recepten

Recept: Pasta met broccoli en saus van groene groenten

16 okt , 2020  

Deze romige pasta zit boordevol groente, doordat je je eigen saus maakt van allerlei verschillende groene groenten! Het gerecht is helemaal plantaardig en is daardoor heel geschikt voor World Food Day op 16 oktober. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor de ambitie om voldoende, voedzaam en veilig voedsel beschikbaar te maken voor iedereen. En dus voor niemand honger meer! Door zelf een plantaardig gerecht te eten draag je je steentje bij.

Ingrediënten

Voor 4 personen
1 courgette
1 prei
300 g pipe rigate pasta
600 g Bonduelle broccoli, vriesvers
200 g spinazie
15 g basilicum
200 ml haverroom
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de prei in ringen en de courgette in halve maantjes.
  2. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de prei 2-3 minuten op middelhoge temperatuur voordat je de courgette en de broccoli toevoegt en roerbak het geheel nog 5 minuten.
  3. Bereid ondertussen de pipe rigate volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verplaats de helft van de geroerbakte groente naar een keukenmachine en voeg hier de spinazie, basilicum en haverroom aan toe. Mix het geheel tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de gekookte pasta en de saus toe aan de pan met de geroerbakte groenten, hussel het geheel nog een keer en laat nog 2 minuten pruttelen op middelhoge temperatuur.
  6. Verdeel de pasta met de saus van groente groenten over vier borden en serveer direct.

Fotocredits: Bonduelle

, , , , , ,

ByGeef een reactie