Recepten

Recept: Risotto met pompoen en pastinaak

10 mrt , 2020  

Ben je op zoek naar inspiratie voor het avondeten vanavond? Probeer eens deze zachte en romige risotto! Met risotto kun je heel simpel variëren door de ingrediënten uit je keukenkastje en koelkast te gebruiken. De Pulled Oats® van Gold&Green geven aan dit gerecht een stevige bite. Risotto maken is een proces dat zowel tijd als aandacht vereist, maar het is het waard!

Ingrediënten

1 pak Pulled Oats® Naturel
2 ½ dl risottorijst
1-2 dl geraspte Parmezaanse kaas
1 kleine ui
1 knoflookteen
1 stengel bleekselderij
150 g flespompoen
100 g pastinaak
70 g (bevroren) erwten
120 g boter
een handje rucola
verse kruiden, zoals tijm, fijngehakt
750 ml groentebouillon
100 ml witte wijn

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de ui, pompoen en pastinaak in blokjes en snijd de bleekselderij in stukjes.
  2. Verwarm de groentebouillon.
  3. Meet 80 g boter af en doe in een pan met dikke bodem. Voeg de ui, pompoen en bleekselderij toe. Roer een paar theelepels fijngehakte tijm erdoorheen en bak enkele minuten. Voeg de risottorijst toe aan de pan en laat de ingrediënten langzaam garen op laag vuur. Blijf continu roeren, totdat de rijst doorzichtig is geworden.
  4. Voeg de wijn toe. Voeg de eerste soeplepel hete bouillon toe zodra de wijn is opgenomen door de rijst. Blijf lepels bouillon toevoegen en roeren. Voeg pas meer vocht toe als de bouillon is ingetrokken. Als je alle bouillon hebt toegevoegd, moet de risotto klaar zijn. De rijst mag al dente zijn. Haal de pan van het vuur, voeg de erwten en Parmezaanse kaas toe en roer goed door elkaar.
  5. Bak de knoflook en pastinaak aan in 40 gram boter. Voeg de Pulled Oats toe en bak nog een aantal minuten. Doe het Pulled Oats mengsel bij de risotto en voeg de rucola toe. Proef en garneer met tijm en extra rucola.

, , , , , , , , ,

ByGeef een reactie