Recepten

Romige bloemkool-mosterdsoep met gerookte amandelen

1 mrt , 2021  

Wordt dit verrassende bloemkoolsoepje jouw nieuwe favoriete comfortfood? De prei en mosterd zorgen voor een verrassende smakencombinatie en dankzij de plantaardige kookroom is de soep ook nog eens plantaardig! Garneer de soep met gerookte amandelen voor een extra bite. Bon appétit!

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 verpakking
Blue Band 100% plantaardige kookroom
1 bloemkool, in kleine roosjes
1 prei, alleen het witte deel
1 teen knoflook, geperst
1 el grove mosterd
750 ml groentebouillon
40 g gerookte amandelen, gehakt
1 el Blue Band Iedere dag vloeibaar, om in te bakken
zout en peper, naar smaak

Benodigdheden
staafmixer of blender

Bereidingswijze

  1. Snijd de prei in dunne ringetjes. Verhit een flinke pan op middelhoog vuur en verwarm een eetlepel Blue Band Iedere dag vloeibaar. Fruit hierin de prei. Wanneer de prei glazig is geworden, voeg dan ook de knoflook toe.
  2. Als de knoflook begint te geuren, voeg dan ook de bloemkoolroosjes en de grove mosterd toe zodat dit goed vermengd is met de groente. Laat dit nog even 2-3 minuten bakken en blus af met de groentebouillon.
  3. Laat dit nog 10 minuten koken totdat de bloemkool gaar is, en voeg dan ook de Blue Band 100% plantaardige kookroom toe. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Gebruik nu een blender of staafmixer om de soep te blenden en serveer direct. Garneer met gehakte gerookte amandelen als topping, eet smakelijk!

Fotocredits: Blue Band

, , , , , , , ,

ByGeef een reactie