Evenementen

Record aantal restaurants voor De Vegetarische Restaurantweek 2020

9 mrt , 2020  

Vandaag gaat de derde editie van De Vegetarische Restaurantweek van start met 940 restaurants door het hele land. De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees die eveneens vandaag van start gaat met vele Nederlanders die de uitdaging aangaan om deze hele week geen vlees te eten, zowel thuis als uit.

Van ‘t Zusje tot KFC

Deze editie van De Vegetarische Restaurantweek gaat van start met een recordaantal restaurants: maar liefst 940 horeca-zaken door heel Nederland doen mee. Dit jaar zit daar een aantal bijzondere deelnemers tussen. Zo werd het wereldnieuws dat KFC in het restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam de hele week enkel “Chickenless Chicken” serveert. Hetzelfde geldt voor restaurantketen ’t Zusje dat met al haar 29 tapasrestaurants door heel Nederland tijdens de week een 100% vegetarisch menu zal serveren. Andere ketens die meedoen met alle locaties in Nederland zijn: De BijenkorfBagels & BeansSLASubwayIKEAEazie en Domino’s. Deelnemende restaurants in het hogere segment zijn Café Jakarta van Hotel Jakarta (Amsterdam), Hof aan Zee (Koudekerke), FG Food Labs (Rotterdam), Niven (Rijswijk) en Ratatouille Food & Wine (Haarlem).

940 restaurants door het hele land
In alle Nederlandse provincies zijn cafés en restaurants vertegenwoordigd, dus deelnemers van de Nationale Week Zonder Vlees en liefhebbers van de vegetarische keuken kunnen hun hart ophalen aan vegetarische gerechten. Gasten kunnen kiezen uit de volgende opties:

Vegetarische snelle hap, van € 2,- tot € 6,-

  • Vegetarisch lunchgerecht van € 6,- tot € 10,-
  • Vegetarische avondmaaltijd van € 10,- tot € 15,-
  • Vegetarisch driegangendiner van € 20,- tot € 30,-
  • Luxe vegetarische lunch of diner van € 40,- tot € 50,-*

*sterrenrestaurants mogen een supplement van € 10,- rekenen

Zo is er voor ieder wat wils, overal en de hele dag door. Op de website van De Vegetarische Restaurantweek kunnen gasten hun favoriete restaurant uitkiezen op basis van locatie of aanbod.

Populairste Vegetarische Gerecht & Beste Vegetarische Restaurant
De Vegetarische Restaurantweek roept alle gasten tijdens de week op om hun favoriete vegetarische gerecht te delen op Instagram met #vegetarischerestaurantweek en hun favoriete vegetarische restaurant op de website te beoordelen met 5 sterren. Zo zal na de week bekend gemaakt worden wat het populairste vegetarische gerecht is en wat het beste vegetarische restaurant van De Vegetarische Restaurantweek was.

Week Zonder Vlees pop-up restaurant
Naast alle 940 deelnemende restaurants in Nederland, zal van 9 t/m 15 maart de oude buskruitfabriek “De Krijgsman” in Muiden omgetoverd worden tot het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, powered by Peter Lute. Dit is tevens het kloppend hart van de campagne. De hele week zal hier door Peter Lute en zijn team een vegetarisch 3-gangen en 5-gangen menu geserveerd worden om zo iedere gast te laten proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn. Gasten staan verrassende en bijzondere gerechten te wachten, zoals tomatenthee, een op dennennaalden gerookte king boleet en dry aged biet. Het pop-up restaurant kan op veel enthousiaste reacties rekenen. Er zijn nog tafels beschikbaar voor reservering. Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees, is verheugd over deze bijzondere samenwerking: “Met de Week Zonder Vlees willen we Nederland overtuigen van de oneindige mogelijkheden en verrassende smaken van de vegetarische keuken. Peter Lute weet als geen ander hoe je mensen dat kunt laten ervaren. Het is voor ons daarom een geweldige toevoeging om tijdens de Week Zonder Vlees samen een pop-up restaurant te openen. Proeven is geloven!”

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

ByGeef een reactie