Recepten

Oelala! Vegan cheeseburger met mosterdmayonaise

27 mei , 2021  

Wie zegt dat vegans niet van een cheeseburger kunnen genieten? Met dit recept maak je de ultieme plantaardige cheeseburger, precies op de manier die we allemaal kennen. Een juicy hamburger, gekaramelliseerde ui, plakken augurk, lekkere saus, en natuurlijk Gouda Flavour Slices. Geniet ervan!

Ingrediënten

Voor 4 personen
8 plakken Violife Gouda Flavour Slices
4 burgers, bijvoorbeeld van Beyond Meat
4 hamburgerbroodjes
2 trostomaten, in dunne plakjes
2 uien, in ringen
2 augurken, in plakjes
1 krop Romaine sla
4 el vegan mayonaise
4 tl mosterd

Flora Plant ongezouten, om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Verhit een eetlepel Flora Plant in een koekenpan en bak de ui 10 minuten tot hij begint te karamelliseren. Zet de warmtebron uit en zet de uien apart tot later gebruik.
  2. Meng ondertussen de mosterd samen met de mayonaise en zet apart.
  3. Voor de barbecue: verwarm de BBQ en bereid de burgers volgens de instructies op de verpakking. Je kunt de burgers direct op het grillrooster leggen!
  4. Voor de pan: verhit een eetlepel Flora Plant in een grillpan op middelhoge temperatuur en bak de burgers volgens de instructies op de verpakking gaar.
  5. Leg wanneer je de burgers omdraait een plakje Gouda Flavour op de bovenzijde van de burgers zodat de kaas kan smelten. Haal wanneer de kaas gesmolten is de burgers van de barbecue of uit de pan.
  6. Tijd om de broodjes op te maken! Snijd de hamburgerbroodjes open en bestrijk de onderzijden met mosterdmayonaise. Verdeel hier vervolgens de helft van de blaadjes Romaine sla en alle plakjes augurk over. Leg hier de burgers met gesmolten kaas op, gevolgd door de overgebleven blaadjes sla, een plakje Gouda Flavour, de plakjes trostomaat, gekaramelliseerde uien en eindig eventueel met extra mosterdmayonaise. Serveer de burgers terwijl ze warm zijn!

Fotocredits: Violife

, , , , ,

ByGeef een reactie