Recepten

Recept: Linzencurry met pompoen en bloemkoolrijst

16 okt , 2020  

Deze curry is ontzettend voedzaam en verwarmend voor de koude dagen, maar ook heel licht door de bloemkoolrijst! Het gerecht is helemaal plantaardig en is daardoor heel geschikt voor World Food Day op 16 oktober. Op deze dag wordt er aandacht gevraagd voor de ambitie om voldoende, voedzaam en veilig voedsel beschikbaar te maken voor iedereen. En dus voor niemand honger meer! Door zelf een plantaardig gerecht te eten draag je je steentje bij.

Ingredi├źnten

Voor 4 personen
310 g Bonduelle linzen, uit blik
1 flespompoen
150 g boerenkool
400 g Bonduelle Bloemkoolrijst
400 g tomatenblokjes
400 g kokosmelk
2 el massaman currypasta
zonnebloemolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwijder de schil van de pompoen, halveer de pompoen eerst in de breedte en vervolgens in de lengte. Verwijder de zaadlijsten van de flespompoen met behulp van een lepel en snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes van 1 cm x 1 cm.
  2. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak de massaman currypasta 2 minuten totdat deze begint te geuren. Voeg de pompoenblokjes en tomatenblokjes toe aan de pan en roerbak nog 2 minuten mee op middelhoge temperatuur. Blus het geheel af met kokosmelk. Verlaag de temperatuur en laat de curry nog 10 minuten pruttelen terwijl je deze af en toe doorroert.
  3. Verhit ondertussen zonnebloemolie in een andere pan en roerbak hier op middelhoge temperatuur de boerenkool 5 minuten in totdat deze geslonken is en knapperig is geworden.
  4. Bereid ondertussen de bloemkoolrijst volgens de instructies op de verpakking.
  5. Laat de linzen uitlekken en voeg deze samen met de geroerbakte boerenkool toe aan de pan met de curry. Roer het geheel goed door, breng op smaak met zout en peper en zet de warmtebron uit.
  6. Verdeel de curry over de borden en serveer met bloemkoolrijst.

Fotocredits: Bonduelle

, , , , , , ,

ByGeef een reactie