Recepten

Recept: Pittige veggie burger met ananas-chilisaus

22 mei , 2021  

Zelf een veggie burger te maken hoeft niet moeilijk te zijn! Met dit recept maak je in 20 minuten een heerlijke pittige burger. Maak het af met een krokant broodje, BBQ-saus, een vleugje zoet en een snufje zout. Deze verrassende veggie burger heeft alles wat jouw hartje begeert!

Ingrediënten

Voor 4 personen
4 hamburgerbroodjes
4 hamburgerprikkers
1 blikje ananasschijven
400 g kikkererwten (1 blik)
6 el paneermeel
2 el Smoky BBQ Mix
1 el Bak & Braad Extra Vierge Olijfolie
sla
Pineapple Chili Sauce
Handje chips, zoals de Guinness Beer Chips
Snufje zout, het lekkerst is de Fleur de sel aux épices grillées

Bereidingswijze

  1. Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur; zorg ervoor dat het rooster van tevoren is ingevet met wat Bak & Braad Extra Vierge Olijfolie.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en doe die samen met het paneermeel, de Smoky BBQ Mix, Bak & Braad Extra Vierge Olijfolie en Fleur de sel aux épices grillées in een keukenmachine. Laat de keukenmachine even draaien totdat alles goed gemengd is en er een stevige massa ontstaat. Voeg wat extra paneermeel toe als het mengsel nog te plakkerig is.
  3. Draai 4 ballen van het mengsel en druk deze plat. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  4. Rooster de ananasschijven op de grill. Plaats vervolgens ook de burgers op de grill. Rooster zowel de ananas als de burgers gedurende 5 minuten aan beide kanten. Controleer de ananas om te zien hoe de grillmarkeringen eruitzien. Als ze er klaar uitzien voordat de 5 minuten om zijn, haal ze dan van het vuur en leg ze op een bord.
  5. Snijd de broodjes doormidden en rooster ze kort mee op de grill. Plaats de sla onder op het broodje, leg daarop de burger en de gegrilde ananas, en top af met de Pineapple Chili Sauce.
  6. Prik een hamburgerprikker in het broodje om alles op zijn plaats te houden.
  7. Serveer de burger met (beer) chips!

Fotocredits: Oil & Vinegar

, , ,

ByGeef een reactie