Vleesvervangers

Beyond Meat en de Week Zonder Vlees

7 mrt , 2022  

Bram Meijer over de Week Zonder Vlees campagne: “Wij positioneren ons anders en vertellen graag dat wij vlees verkopen, weliswaar plantaardig vlees”

De merkbelofte van Beyond Meat, Eat What You Love, staat voor heerlijk én duurzaam plantaardig vlees, zodat consumenten kunnen blijven eten wat ze lekker vinden. “Door plantaardig te eten in plaats van vlees, kunnen we een positieve invloed hebben op groeiende, wereldwijde problemen, zoals tekorten aan natuurlijke hulpbronnen en dierenleed”, vertelt Bram Meijer, EMEA Marketing Director bij Beyond Meat.

Beyond Meat is een van de partners van Nationale Week Zonder Vlees, het bekendste Nederlandse initiatief om de vleesconsumptie te verminderen. De campagne loopt van 7 tot en met 13 maart en moedigt mensen aan om hun voedingskeuzes te heroverwegen.

Het bedrijf kiest voor een eigen positionering: “Het is onze visie om een wereldwijde specialist in de productie van plantaardig vlees te worden die mensen makkelijk toegang geeft tot heerlijke, voedzame en duurzame plantaardige vlees opties. We willen communiceren dat consumenten, zelfs tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, nog steeds vlees kunnen eten”, zegt Meijer. “Ons product is voor iedereen: van vleeseters, flexitariërs, vegetariërs tot veganisten. Wij zijn ervan overtuigd dat consumenten met Beyond Meat kunnen genieten van dezelfde smaakbeleving  die ze gewend zijn van vlees, maar met een positieve impact op onze planeet. Zo wordt een week zonder vlees toch een ‘week met plantaardig vlees’.”

“Met onze recent gelanceerde Go Beyond campagne willen we mensen motiveren om duurzaam te eten voor een betere toekomst. De internationale campagne draait om een aantal Beyond Meat-ambassadeurs; inspirerende jonge changemakers uit Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, die vertellen over hoe zij ‘Beyond’ gaan”, vertelt Meijer. “In Nederland is bijvoorbeeld een video gemaakt in samenwerking met rapper Sor. Naast een online campagne ondernemen, werken we samen met influencers en retailers om over onze producten te communiceren en onze producten via een promotie gedurende deze week aan te bieden.”

Beyond Meat biedt in Nederland een portfolio van revolutionaire plantaardige vleessoorten aan, bestaande uit vier verschillende producten die verkrijgbaar zijn via alle grote retailers. De producten zijn zo ontworpen dat ze dezelfde smaak en textuur hebben als vlees van dierlijke oorsprong. Het Beyond Meat Rapid en Relentless Innovation programma bestaat uit bijna 200 wetenschappers, chef-koks en ingenieurs, die ervoor zorgen dat plantaardig vlees bijna niet te onderscheiden is van hun dierlijke tegenhanger.

, , , , ,

ByGeef een reactie