Producten, Zuivel

Violife presenteert VioBlock, plantaardige roomboter

5 okt , 2021  

Violife, pionier op het gebied van plantaardige zuivel alternatieven voor onder meer Goudse kaas en Griekse feta, introduceert VIOBLOCK: een 100% plantaardig alternatief voor roomboter. VIOBLOCK kan op precies dezelfde manier voor koken en bakken worden gebruikt als roomboter: met zijn luchtige en romige textuur voegt het de smaak en zachtheid van roomboter toe, maar zonder de nadelen voor onze gezondheid en het milieu. VIOBLOCK is 100% veganistisch, vrij van zuivel, lactose, gluten, noten en conserveringsmiddelen. Het bevat bovendien vitamine D2, B1, B2, B6, B12 en foliumzuur. Violife-fans kunnen het nieuwe boteralternatief vanaf deze week in de schappen vinden van de meeste Nederlandse supermarkten.

Nederlandse consumenten willen meer plantaardige alternatieven
Steeds meer Nederlanders raken overtuigd van de voordelen van plantaardige ingrediënten, zowel voor de eigen gezondheid als voor een betere planeet. Om het de consument makkelijker te maken in de overgang naar een meer plantaardig voedingspatroon breidt Violife zijn aanbod in de Nederlandse supermarkten uit met VIOBLOCK.

VioBlock, het romige van zuivelboter in een 100% plantaardig jasje
VIOBLOCK bestaat uit kokos-, koolzaad- en zonnebloemolie en is gegarandeerd vrij van zuivel, lactose, soja, noten, conserveermiddelen en palmolie. Alle Violife producten bevatten vitamine B12. VIOBLOCK bevat daarnaast ook D2, B1, B2, B6, B12 en Foliumzuur. VIOBLOCK is verkrijgbaar in een ongezouten versie en in een versie met zeezout en kan op precies dezelfde manier worden gebruikt voor koken en bakken als roomboter. Het voegt smaak en zachtheid toe aan elk culinair hoogstandje, van hartige gerechten tot zoete desserts. Dankzij het compacte blokformaat is het bovendien eenvoudig om de juiste hoeveelheid aan te snijden.

Beter voor onze planeet
Violife vindt dat het hoog tijd is om onze negatieve impact op de planeet te verminderen. Het terugdringen van de agrarische uitstoot zou één van onze hoogste prioriteiten moeten zijn om de opwarming van de aarde tegen te gaan. VIOBLOCK heeft een koolstofindex van 0,5 kg CO2 per 100 gram, oftewel 5kg per 1kg VIOBLOCK. Bij roomboter ligt dit een stuk hoger

VIOBLOCK is vanaf oktober verkrijgbaar in de meeste Nederlandse supermarkten tegen een adviesprijs van € 2,49 voor 250 g.

, , , , , , ,

ByGeef een reactie