Producten, Zuivel

Willicroft introduceert plantaardige Parmezaanse kaas en roomkaas

29 jun , 2020  

Onder de naam This is Not Parmesan en This is Not Classic Cream Cheese introduceert plantaardige kaasmaker Willicroft twee nieuwe vegan kaassoorten. Vanaf vandaag zijn Willicrofts plantaardige Parmezaanse kaas en roomkaas te koop bij Picnic, Crisp en eigen winkel willicroft.store in Amsterdam. Willicroft is een start-up die met zijn plantaardige kaas wil laten zien dat kaasliefhebbers nog steeds kunnen genieten van kaas, maar dan op een duurzamere manier.

Net zo vol van smaak als “gewone” kaas
De plantaardige Parmezaanse kaas en roomkaas van Willicroft zijn beide net zo vol en romig van smaak als de dierlijke variant gemaakt van zuivel. De Parmezaanse kaas gebruik je als smaakmaker, ideaal op een pizza, door pasta heen of als topping van een salade. De roomkaas is fris, licht en romig. Ideaal voor op bagels en sandwiches, maar ook zeer geschikt in een warme bereiding zoals pastasaus of gevulde groenten. This is Not Classic Cream Cheese is naturel van smaak. Deze naturel variant wordt binnenkort aangevuld met twee varianten in de smaken jalapeño en dille.

Duurzamere ingrediënten
Zuivel is relatief belastend voor het milieu in vergelijking met plantaardige producten, volgens Milieu Centraal (1). Doordat er veel melk nodig is om kaas te maken (6 tot 10 liter melk voor 1 kg), is kaas wat betreft milieubelasting vergelijkbaar met de meeste vleessoorten (2). Waar steeds meer mensen bij vlees kiezen voor een plantaardig alternatief, is dat voor kaas en zuivel dus ook een goed idee. Willicrofts missie is om bij te dragen aan een betere planeet. Daarom produceren zij plantaardige kazen, gemaakt van duurzamere ingrediënten dan zuivel. Zo is This is Not Parmesan gemaakt van de meest duurzaam geteelde cashewnoten. This is Not Classic Cream Cheese wordt gemaakt van soja, afkomstig uit Europa. Soja uit Europa is een duurzaam ingrediënt, dat de impact van de kazen op het klimaat verlaagt in vergelijking met kazen gemaakt van zuivel. Tijdens de gehele productieketen van beide plantaardige kazen wordt minder CO2 uitgestoten dan bij de productie van de zuivelvarianten.

Product- en verkoopinformatie
This is Not Parmesan, 75 gram voor een adviesprijs van €3,99.
This is Not Classic Cream Cheese, 135 gram voor een adviesprijs van €3,99.
This is Not Parmesan en This is Not Classic Cream Cheese zijn beide verkrijgbaar bij online supermarkten Picnic en Crisp.

Ook kun je terecht bij Willicrofts webshop en winkel aan de Spiegelgracht 30 te Amsterdam, voor een volledig assortiment van verschillende vegan kazen en bijpassende wijnen.

Ben jij de plantaardige kazen van Willicroft al wel eens tegen gekomen en heb je ze geproefd? We zijn benieuwd naar je ervaringen! Praat mee op het discussieforum voor een plantaardig dieet: www.plantpraat.nl

, , , , , , , ,

ByGeef een reactie