Recepten

BBQ Recept: Galette van de barbecue met perzik, roomijs en tijm

17 jul , 2020  

Wat mist er vaak bij het barbecueën? Juist, een toetje! Met dit recept hoef je het toetje niet meer te missen. Je bereidt deze heerlijke galette met perzik namelijk op de barbecue! Serveer het dessert met roomijs en je hebt een perfecte afsluiter van je barbecue.

Ingrediënten

voor 1 galette
250 g Flora Plant ongezouten + extra om in te vetten
300 g bloem
50 g + 2 el fijne kristalsuiker
250 ml koud water
500 g verse perziken
10 takjes tijm
500 ml plantaardig vanille-ijs
4 tl vloeibare honing
½ tl zout

Bereidingswijze

  1. Snijd Flora Plant ongezouten in plakken van ongeveer 1 cm, verdeel de helft hiervan over een bakplaat en zet de plaat minimaal 30 minuten in de vriezer.
  2. Doe de bloem, suiker en zout samen met de overgebleven Flora Plant in een keukenmachine en mix het geheel door 10 keer op de pulse-knop de drukken. Zo mengen de ingrediënten zonder dat het geheel te zacht wordt door de warmte van het draaien. Voeg de bevroren boter toe en pulse totdat er een kruimeldeeg ontstaat met kruimels van ongeveer 1 cm x 1 cm. Voeg het koude water toe en puls wederom ongeveer 10 keer. Check of het deeg stevig genoeg is door een gedeelte met je handen bij elkaar te drukken. Als het blijft plakken is het deeg klaar. Is dit nog niet het geval? Pulse dan nog een aantal keer totdat het deeg blijft plakken wanneer je het bij elkaar drukt.
  3. Verdeel het deeg over het aanrecht en breng het geheel samen met je handen. Zorg ervoor dat je het deeg niet intensief gaat kneden, de warmte van je handen zorgt er namelijk voor dat het deeg zacht wordt, dit is niet de bedoeling. Rol, wanneer je het deeg samen hebt gebracht tot een schijf, het geheel ruim in plasticfolie. Rol het geheel terwijl het nog in plasticfolie zit met behulp van een deegroller uit totdat het deeg ongeveer 5 mm dik is. Verplaats het uitgerolde deeg naar de koelkast en laat het hier 45 minuten afkoelen.
  4. Schil ondertussen de verse perziken, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in plakken.
  5. Vet een gietijzeren pan in met Flora Plant en verdeel hier 2 eetlepels kristalsuiker over. Verplaats het deeg naar de gietijzeren pan of vuurvaste ovenschaal, verdeel de perziken, honing en takjes tijm over het deeg en vouw het deeg naar binnen, gedeeltelijk over de perziken heen. Dek de gietijzeren pan af met aluminiumfolie of een groot pannendeksel.
  6. Zet de gietijzeren pan op een medium warme plek op de barbecue en laat de galette langzaam garen. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
  7. Serveer de galette direct met bolletjes plantaardig vanille-ijs.

Fotocredits: Flora Plant

, , , , , , , ,

ByGeef een reactie