Recepten

BBQ Recept: Stokbrood met 3 verrassende kruidenbotervariaties

22 jul , 2020  

De temperaturen stijgen, tijd om de barbecue buiten te zetten! Bij een barbecue mag het stokbrood met kruidenboter natuurlijk niet ontbreken. Deze 3 vegan kruidenboters zijn verrassend en zijn een goede aanvulling op al het andere lekkers. Dat wordt smullen!

Ingrediënten
voor 4 personen
1 stokbrood, ciabatta of ander knapperig brood

Klassieke kruidenboter
125 g Flora Plant gezouten
5 g verse krulpeterselie
5 g verse bieslook
1 teentje knoflook, geperst
sap van ½ citroen
peper

Pesto kruidenboter
125 g Flora Plant gezouten
30 g Parmezaanse kaas, geraspt
10 g verse basilicum
10 g pijnboompitjes
1 teentje knoflook, geperst
sap van 1 citroen
peper

Zongedroogde tomaten kruidenboter
125 g Flora Plant gezouten
30 g zongedroogde tomaatjes
10 g verse oregano
1 teentje knoflook, geperst
sap van ½ citroen
peper

Bereidingswijze

  1. Haal Flora Plant gezouten uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Volg vervolgens onderstaande stappen om de verschillende kruidenbotervariaties te maken.
  2. Klassieke kruidenboter: hak de verse krulpeterselie en bieslook fijn in een keukenmachine. Voeg vervolgens citroensap en knoflook toe en mix nog een keer kort voordat je Flora Plant gezouten toevoegt. Mix totdat alle ingrediënten gemengd zijn en er een klassieke kruidenboter ontstaan is. Proef en breng het geheel op smaak met peper.
  3. Pesto kruidenboter: hak de pijnboompitten fijn in een keukenmachine en voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, verse basilicum, citroensap en knoflook toe en mix tot een gladde pesto. Voeg Flora Plant gezouten toe en mix totdat er een pesto kruidenboter ontstaat. Proef en breng het geheel op smaak met peper.
  4. Zongedroogde tomaten kruidenboter: hak de zongedroogde tomaatjes fijn in een keukenmachine. Voeg de verse oregano, knoflook en citroensap toe en mix tot een glad geheel. Voeg Flora Plant ongezouten toe en mix totdat er een zongedroogde tomaten kruidenboter ontstaat. Proef en breng op smaak met peper.
  5. Bak het brood naar keuze af in een voorverwarmde oven volgens de instructies op de verpakking. Snijd het brood in grove stukken en serveer met de kruidenboter variaties.

Fotocredits: Flora Plant

, , , , , ,

ByGeef een reactie