Vleesvervangers

Pulled Oats van Gold&Green winnaar Horecava Innovation Award

21 jan , 2020  

Op de openingsdag van de Horecava, is Pulled Oats van Gold&Green uitgeroepen tot winnaar van de Horecava Innovation Award 2020. Dit nieuwe alternatief voor vlees is een mega hit in Finse supermarkten.

De Horecava Innovation Award is de jaarprijs voor de beste innovaties in de Nederlandse foodservice branche. In totaal deden ruim 170 inzendingen mee in vier verschillende categorieën. Pulled Oats van Gold&Green is de winnaar in de categorie Food & Beverage. De jury was zo enthousiast over Pulled Oats, dat zij dit product daarnaast tot overall winnaar hebben uitgeroepen. Het meest opvallende van de ingezonden innovaties? Ze maken het makkelijker om plantaardig te eten. Plantaardig koken is duidelijk de toekomst. De trend is zelfs zo prominent, dat de jury spreekt over een ‘plantaardige revolutie’. 

Net pulled pork
Pulled Oats is gemaakt van slechts zes ingrediënten: haver, tuinbonen, erwten, water, olie en zout.. De structuur doet denken aan pulled pork. Het heeft een neutrale smaak, waardoor het perfect te kruiden is voor welk gerecht je maar wil. Het is volledig plantaardig dus perfect voor vegans, maar eigenlijk voor iedereen die vaker plantaardig wil eten. Weer eens wat anders dan die groenteburger of vegetarische kipstukjes. Naast de Horecava Innovation Award is Pulled Oats dit jaar ook door consumenten benoemd tot Product van het Jaar in de categorie vleesvervangers.

Bron: FlavorFlav.com

, , , , ,

ByGeef een reactie