Vleesvervangers

Pulled Oats van Gold&Green

13 dec , 2019  

Vanaf medio 2019 is Pulled Oats® van Gold&Green beschikbaar bij Albert Heijn. Pulled Oats is de nieuwe ongekend populaire plantaardige eiwitbron uit Finland, ontstaan in de keuken van de Finse Maija Itkonen en Reetta Kivelä. Zij vonden dat “net zo goed zijn als kip” niet het ultieme streven kon zijn in plantaardige eiwitinnovaties. Pulled Oats is gemaakt van haver, tuinbonen en erwten, dat samen zorgt voor een volwaardig eiwitprofiel. Dit maakt Pulled Oats een geweldig ingrediënt in de moderne keuken en een volwaardig alternatief voor vlees.

Wat is Pulled Oats?
Pulled Oats is een nieuwe plantaardige eiwitbron afkomstig uit Finland, waar de lancering een enorme hype veroorzaakte en sindsdien ongekend populair is. Het product is gemaakt van zes ingrediënten: haver, tuinbonen, erwten, water, olie en zout. Deze ingrediënten worden van zo dichtbij mogelijk gehaald. Zo komt de haver uit Finland (de bekende ‘Nordic oats’), de tuinbonen uit Scandinavië en de erwten uit Noord-Frankrijk. Pulled Oats wordt gemaakt door de ingrediënten te kneden, te rollen en te verhitten. Dit innovatieve proces waarbij de haver als het ware uit elkaar getrokken wordt, gecombineerd met de werking van de tuinbonen en de erwten, geeft Pulled Oats een unieke bite, die knipoogt naar de beleving en verzadiging van vlees.

Te proeven in de Nederlandse horeca
Pulled Oats is eerder dit jaar al positief ontvangen door de Nederlandse horeca en foodservice. Sinds maart is het product verkrijgbaar in het schap van de groothandel, en inmiddels is Pulled Oats terug te vinden op de eerste menukaarten van café’s en restaurants door Nederland. De enthousiaste reacties bevestigen dat Pulled Oats een nieuw en gemakkelijk te gebruiken ingrediënt is in de moderne keuken, waarmee in een handomdraai favoriete (vlees)gerechten omgetoverd worden tot een heerlijke vega(n) variant. Zo heeft de saladeketen SLA een 100% plantaardige Greek Gyros Salade met Pulled Oats op het menu staan. Jop van de Graaf, oprichter van SLA, is erg te spreken over Pulled Oats: “Voor onze salades zijn wij altijd op zoek naar ingrediënten die zowel lekker als gezond zijn. Voor ons is Pulled Oats een geweldige, vegan, eiwittoevoeging aan ons assortiment!”

De unieke eigenschappen van Pulled Oats
Ook de Nederlandse topsportwereld maakt kennis met het product. Zo is Pulled Oats sinds kort onderdeel van het assortiment in de keuken van topsporttrainingscentrum Papendal. Ook voor topsporters is Pulled Oats immers een ideale eiwitbron, met maar liefst 30 gram eiwit per 100 gram.  Door de combinatie van haver en peulvruchten, is de kwaliteit van eiwitten heel hoog: Pulled Oats bevat alle negen essentiële aminozuren, die mensen alleen via hun voeding binnen kunnen krijgen. Pulled Oats is veganistisch en vrij van soja, tarwe, GGO en kunstmatige toevoegingen. Pulled Oats is daardoor een perfecte eiwitbron en een ideaal ingrediënt voor smaakvolle en gezonde vega(n) maaltijden.

Verkrijgbaarheid
Pulled Oats is vanaf juni verkrijgbaar bij Albert Heijn, in de smaken ‘Naturel’ en ‘Tomaat’ voor een adviesprijs van 2,99 euro voor een verpakking van 175 gram.

, , , , , , , , , ,

ByGeef een reactie