Recepten, Vleesvervangers

One pot pasta met romige paddestoelensaus en gehaktballetjes

15 jan , 2022  

Doordeweeks hebben we allemaal wel eens zin in iets snels en makkelijks met minimale afwas. Eénpansgerechten zijn hiervoor ideaal. Gelukkig hoef je voor een makkelijk gerecht nu niet meer in te leveren op je gezondheid. Zoals met deze variant, met champignons en onze balletjes.

Ingrediënten

Voor 4 personen
2 verpakkingen Meatless Farm Balletjes
200 g fusilli
1 teentje knoflook
2 sjalotjes
400 g gemengde paddestoelen
200 g spinazie
100 ml water
400 ml plantaardige kookroom
60 ml haverfraîche
30 g verse salie
1 biologische citroen
Olijfolie om in te bakken
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en knoflook. Verhit wat olijfolie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook voor 2-3 minuten. Bak de balletjes voor 3 minuten mee. Haal de balletjes uit de pan en zet apart.
  2. Snijd de gemengde paddestoelen grof en bak deze nog 2-3 minuten mee. Hak de salie fijn en doe erbij. Voeg dan het water, de kookroom, haverfraîche en 1 eetlepel citroensap toe aan de pan en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de bereidingstijd op de verpakking.
  3. Voeg de spinazie toe aan de pan wanneer de pasta gekookt is. Doe ook de balletjes weer in de pan om op te warmen. Breng het geheel op smaak met meer citroensap, citroenrasp en peper en zout naar smaak.

Wist je dat?

Champignons prebiotica bevatten? Deze stoffen bevorderen de groei van bacteriën in je darmen en de rest van je lichaam en zijn dus bewezen goed voor je!

, , , , , ,

ByGeef een reactie