Vleesvervangers

Pulled Oats gekozen als product van het jaar 2020

27 feb , 2020  

Pulled Oats van Gold&Green, het betere alternatief voor vlees, is gekozen als Product van het Jaar 2020 in de categorie vleesvervangers. Pulled Oats is door de combinatie van haver, tuinbonen en erwten, aangevuld met een snufje zout en beetje olie, een hele pure plantaardige eiwitbron met maar liefst 30 gram eiwit per 100 gram. Pulled Oats is verkrijgbaar bij Albert Heijn, en vanaf deze week ook bij Plus supermarkten.

Meest innovatieve product 2020
Het product van het jaar wordt gekozen via onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd door Nielsen, door een representatieve steekproef van 5.000 Nederlanders. Zij beoordelen nieuwe producten op aantrekkelijkheid, innovatie en aankoopintentie. Op alle beoordeelde punten is Pulled Oats als absolute winnaar uit de test gekomen. Daarnaast wordt 120 consumenten gevraagd de producten te testen op kwaliteit. Vooral de structuur van Pulled Oats werd hierin benoemd als zeer positief.

Wat is Pulled Oats?
Pulled Oats is een nieuwe plantaardige eiwitbron afkomstig uit Finland, waar de lancering een enorme hype veroorzaakte en sindsdien ongekend populair is. Ook in Nederland kan je sinds de introductie in 2019 niet meer om Pulled Oats heen. Dit eiwitrijke alternatief voor vlees is warm onthaald door zijn unieke bite en veelzijdigheid, die knipoogt naar de beleving en verzadiging van vlees. Door het te kruiden, kan het in veel gerechten een smaakvolle toevoeging zijn, ter vervanging voor stukjes kip of gehakt.

Pulled Oats is gemaakt van vijf ingrediënten: haver, tuinbonen, erwten, een beetje olie en een snufje zout. Door de combinatie van haver en peulvruchten, is de kwaliteit van eiwitten heel hoog: Pulled Oats bevat alle negen essentiële aminozuren, die mensen alleen via hun voeding binnen kunnen krijgen. Pulled Oats is veganistisch en vrij van soja, tarwe, GGO en kunstmatige toevoegingen. Pulled Oats is daardoor een perfecte eiwitbron en een ideaal ingrediënt voor smaakvolle en gezonde vega(n) maaltijden.

Ook verkrijgbaar bij Plus supermarkten
Voor consumenten is Pulled Oats vanaf deze week ook verkrijgbaar bij Plus supermarkten. Stephen Ophof, category manager Vis & Vegetarisch van Plus is enthousiast dat zij Pulled Oats aan hun vega assortiment toe kunnen voegen: “Vaker een dagje geen vlees eten is een kleine moeite met een enorm positieve impact voor dieren en het milieu. Een gevarieerd eetpatroon is goed voor je. Als verantwoorde supermarkt zetten we ons daar graag en voortdurend voor in. Daarom stimuleren we bij PLUS plantaardige initiatieven en breiden we ons assortiment daarin fors uit.” Hiermee is Pulled Oats breed verkrijgbaar voor de aanstaande Nationale Week Zonder Vlees die van 9 t/m 15 maart weer in Nederland zal plaatsvinden.

Pulled Oats is verkrijgbaar bij Albert Heijn en Plus in de smaken ‘Naturel’ en ‘Tomaat’ voor een adviesprijs van 2,99 euro voor een verpakking van 175 gram.

, , , , ,

ByGeef een reactie