Recepten, Zuivel

Oelala! Plantaardige Mac and Cheese met pompoen en een krokante pankolaag

10 nov , 2021  

Wil je iets bijzonders serveren? Probeer dan deze plantaardige Mac and Cheese uit de oven met pompoen, salie en een krokante pankolaag. Het ideale gerecht voor tijdens World Vegan Month! Je maakt deze pasta met een verrukkelijke creamy saus van Violife voordat je dinerdate komt en zet het gerecht alvast in de oven. Voilà, na een halfuurtje kunnen jullie heerlijk samen genieten. Eet smakelijk!

Ingrediënten
Voor 2 personen
400 g pompoen, in blokjes
200 g macaroni grande
100 g Violife Gouda Flavour Grated
50 g VIOBLOCK unsalted
25 g tarwebloem
15 g salie, fijngesneden
400 ml ongezoete sojadrink
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
5 el panko
2 el olijfolie
1 tl nootmuskaat
VIOBLOCK unsalted, om in te vetten
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de olijfolie met 2/3 van de salie en zout en peper naar smaak. Meng de pompoenblokjes met het saliemengsel en verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het geheel 20 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
  3. Kook intussen de macaroni grande 8 minuten al dente in ruim kokend water, giet af en laat schrikken met koud water. Zet apart.
  4. Verhit een kookpan op middelhoge temperatuur en smelt 50 gram VIOBLOCK unsalted. Voeg de ui toe aan de pan en bak dit 3-4 minuten tot deze glazig wordt. Voeg de knoflook toe en bak dit 1-2 minuten totdat het begint te geuren. Voeg de bloem toe aan de pan en bak dit al roerend mee totdat het goudbruin kleurt. Voeg de ongezoete sojadrink beetje bij beetje toe en gebruik een garde om het tot een glad mengsel te kloppen. Laat het geheel 5 minuten indikken en haal dan van de warmtebron. Roer de nootmuskaat en Gouda Flavour Grated erdoor en laat dit smelten. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de pompoenblokjes bij de roux en pureer het geheel met een staafmixer tot een glad mengsel.
  6. Vet een ovenschaal in met VIOBLOCK unsalted.
  7. Meng de pasta door de saus en verspreid het over de ovenschaal. Verdeel de panko over de ovenschaal en bak de Mac and Cheese 30 minuten in het midden van de oven totdat het gerecht goudbruin kleurt en knapperig is geworden. Laat de Mac and Cheese daarna kort afkoelen.
  8. Verdeel de Mac and Cheese over de borden en garneer met de overgebleven salie. Serveer direct. Eet smakelijk!

Receptcredits: Violife

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

By



Geef een reactie