Koken en technieken, Recepten, Zuivel

Recept: fluffy pancakes met plantaardige roomkaas

2 nov , 2021  

Wil jij jouw date tijdens World Vegan Month verrassen met een spetterend vegan ontbijt op bed? Ga dan voor deze fluffy vegan pannenkoekenstack met plantaardige roomkaas van Violife, zelfgemaakte salted karamelsaus en rood fruit. Hiermee scoor je sowieso punten!

Ingrediënten
Voor 2 personen
230 g vers rood fruit
125 g tarwebloem
50 g Violife Creamy Original, op kamertemperatuur
250 ml plantaardige haverdrink
2 el rietsuiker
1 el appelazijn
2 tl bakpoeder
1 tl baking soda
½ tl zout
VIOBLOCK unsalted, om in te bakken
Voor de salted karamelsaus
75 g bruine basterdsuiker
50 g VIOBLOCK salted
125 ml ongezoete haverdrink

Bereidingswijze

  1. Meng de tarwebloem, het bakpoeder, de baking soda, de rietsuiker en het zout in een grote kom.
  2. Meng de haverdrink met de appelazijn in een kleine kom en laat dit 10 minuten staan totdat de melk begint te schiften.
  3. Meng de natte en droge ingrediënten met een garde tot het een glad beslag is en laat het 5 minuten rusten.
  4. Maak de karamelsaus terwijl het beslag rust. Smelt VIOBLOCK salted in een steelpan op middelhoge temperatuur. Voeg de suiker toe zodra de boter is gesmolten en blijf roeren tot de suiker volledig is opgenomen. Voeg hierna de ongezoete haverdrink toe en blijf roeren tot het een egaal mengsel is geworden. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten indikken op lage temperatuur totdat de karamelsaus de gewenste dikte heeft. Haal de pan van de warmtebron.
  5. Verhit een eetlepel VIOBLOCK unsalted in een koekenpan op middelhoge temperatuur. Giet wanneer de pan heet is een halfvolle soeplepel beslag in de pan. Flip de pannenkoek zodra er bubbels beginnen te vormen in het beslag. Bak de pannenkoek 3-4 minuten per kant tot de pannenkoek goudbruin kleurt en zet apart. Herhaal dit tot het beslag op is. Met dit beslag maak je ongeveer 12 pannenkoeken.
  6. Nu gaan we stapelen! Stapel de pannenkoeken op elkaar. Besmeer de bovenste pannenkoek royaal met Violife Creamy. Verdeel het rood fruit over de pannenkoek, giet de salted karamelsaus erover heen en serveer direct!

Receptcredits: Violife

, , , , , , , , , , , , , , ,

ByGeef een reactie